Begin Tarieven Fietsverhuur Route Beschrijving Vakantie woningen

Wie zijn we

Gastenboek

Kamers

Fotogalerie

Wandelen

Fietsen

Sport

Toeristische info

Rondreis

Links


Toeristische Info

Montefrio

Wit pittoresk dorp in binnenland Spanje. Montefrio is gelegen tussen Granada en Cordoba. Arabisch fort : in 1352 gebouwd door dezelfde architect die het Alcazaba in het Alhambra heeft gebouwd. Iglesia de la villa : in de 16de gebouwd op de ruines van het arabisch fort, nu een museum..
Iglesia de Encarnacion : de enige ronde kerk van Spanje. Neo-klassiek uit de 18de eeuw. Iglesia de san Antonio: 1763. Het was de kerk van de franciskaner orde. Convento de San Antonio: gebouwd naast de kerk en recent gerestaureerd tot een gastronomisch centrum.
Peñas de los gitanos : een stukje geschiedenis, historisch dorp met dolmens van 3000 vC met een prachtig stukje natuur, meer dan een bezoek waard, voor afspraak : http://www.laspeñasdelosgitanos.es/

Granada

Een ontzettend mooie stad aan de voet van de Sierra Nevada. Natuurlijk vooral bekend, en terecht ook, door het Alhambra.
Het Alhambra is een gigantisch historisch paleis met overblijfselen van zowel de Moorse- als de katholieke cultuur.
Reserveren noodzakelijk !
Zo is de kathedraal bijvoorbeeld een van de grootste ter wereld. Ook de Arabische badhuizen en de prestigieuze universiteit van Granada zijn erg de moeite waard.

Cordoba

In de eerste plaats wordt Cordoba gezien als de warmste stad van Europa, met soms maanden lang temperaturen boven de 35 graden! Een echte must in Cordoba is de "Mezquita". Oorspronkelijk werd het gebouwd als een Moskee, maar na de christelijke overname van Cordoba diende het gebouw als Kathedraal. Hierdoor zijn tegenwoordig zowel de Moorse als christelijke invloeden duidelijk te zien.

Alcala la real

Klein stadje op 25 km van Montefrio met een prachtig gerestaureerd kasteel.

Priego de Cordoba

Unesco erkend voor zijn oud centrum met een enorme rijkdom aan barokke kerken, prachtige fontein en kleine bloemenstraten. Een niet te missen wit dorp.

Alhama de Granada

Het kleine Ronda, een dorp naast een diepe kloof.

Guadix

Ten oosten van Granada vind je Guadix, een stad met meerdere grotwoningen en een kathedraal.

Malaga

Málaga heeft een aantal leuke bezienswaardigheden zoals het Picasso museum, Alcazaba en de kathedraal. Vanaf het Alcazaba ( Moors fort ) kan uit worden gekeken over de hele stad. Als het heel erg helder is, is het zelfs mogelijk de kust van Afrika te zien.

Verder zijn er nog Antequera, El Torca, Jaen en verschillende andere kleine dorpen met moorse kastelen.